zondag 24 januari 2016

Van een klas vol met muizen naar een lokaal zonder pluizen!

Op dinsdag 12 januari kwam Joyce Kooreman van de bibliotheek uit Drunen bij ons in de klas voor een les m.b.t. leespromotie. Het Muizenhuis van Sam en Julia stond tijdens deze les centraal. Joyce begon met het voorlezen van een verhaal en een rijmpje. Vervolgens gingen de kinderen, met de meegebrachte dozen, het muizenhuis nabouwen. Het werd een echt kunstwerk! Joyce had muizen (geen echte hoor, maar knuffels) meegenomen en die hadden het prima naar hun zin in dit muizenhuis.
 
 
Vervolgens veranderden alle kinderen in muizen. Zij kregen zomaar uit het niks echte muizenoren, een muizenneus en snorharen! Al deze muizen hadden het ontzettend gezellig tijdens deze activiteit.
 



 
Deze muizen waren helaas te groot om in ons zelfgemaakte muizenhuis te zitten, maar daar had Joyce een oplossing voor. Samen met een paar grote, sterke muizen tilde zij grote muizenkamers de klas in. Sommige muizen mochten passen of dat ze in de muizenkamer pasten.
 






 
Aan het einde van de activiteit mochten alle muizen hun eigen doos omtoveren tot een echte muizenkamer. Als verrassing had Joyce nog een boek van het Muizenhuis meegenomen, die wij de komende weken in de klas mogen lezen en bekijken. Dat vonden alle muizen erg leuk en dit boek is op het moment erg populair.
 


 

 
Na zo'n enorme muizenplaag in de klas te hebben gehad, was het dinsdagavond 19 januari tijd voor de grote schoonmaak in ons lokaal. Juffrouw Joriza, juffrouw Maartje en heel wat mama's van kinderen uit de klas hebben het lokaal weer opgeruimd en fris gemaakt. De sneeuw in de huishoek is verdwenen, we hebben een magneetbord gecreƫerd (waar de kinderen met magneetletters spelenderwijs kunnen oefenen met het maken van woorden) en zelfs alle kleren uit de huishoek en verfschorten zijn uitgewassen. Namens alle kinderen ontzettend bedankt voor de fijne hulp, lieve mama's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten