donderdag 1 december 2016

Sintbezoek aan de groepen 1-2


Op donderdag 1 december stonden wij vol spanning op de Sint te wachten. En jawel hoor, daar kwam hij aan in.... een politieauto! 


In de klas kregen we een sinterklaas naamsticker op.

 En daarna naar het speelzaal.
Sinterklaasje kom maar binnen met je pieten... Hebben jullie piet Trapedoelie ergens gezien?


Gelukkig zijn de grote zakken met cadeautjes er wel.


O jee... er zitten blokken in.... de verkeerde cadeautjes. Dat is vast een vergissing...


Horen jullie ook dat gesnurk? Het komt uit de kast...


 Twee dappere kinderen durven samen met Piet wel te gaan kijken.


En wie ligt daar te slapen..... Trapedoelie!!!!!
Hij wilde voor Sint een taart bakken, maar was zo moe van het klauteren op de daken dat hij in slaap gevallen was. Nu heeft hij geen taart kunnen maken. Wat nu???
Gelukkig helpen de andere pieten met het bakken van een taart. Wat meel, water, eieren, boter....

Foei pieten toch!! Wat maken jullie er een knoeiboel van.


De oven werkt ook al niet mee en wordt niet warm.... Wat nu?


 Gelukkig kennen we Cynthia bergmans die hele mooie taarten maakt. We bellen haar op en vragen of zij een mooie taart voor de pieten heeft.


Lief dat zij een hele mooie taart komt brengen. Nu hebben we toch nog een taart voor Sinterklaas met zelfs een afbeelding van de Sint erop!Zo Trapedoelie en dan nu de cadeautjes. Waar heeft hij ze gelaten? O ja, in de werkkast waar de bezems staan. Maar deze kast is op slot... Waar is de sleutel gebleven? Trapedoelie ging naar de wc en had hoge nood, rijmde op het toilet hoge nood... pepernoot. Ja, dat is het .... de sleutel ligt in het strooizakje met pepernoten. Gelukkig kunnen we nu de deur snel openen en de zakken met cadeautjes tevoorschijn halen.


 Eind goed, al goed! In de klas gaan we de cadeautjes uitpakken. De zak is wel erg licht... zouden er nepcadeautjes in zitten? Nee hoor, allemaal echte cadeautjes! De kinderboerderij van Playmobil, letterkwartet, 2 caleidoscopen en 3 tollen die echt licht geven. Dank u wel Sinterklaas.Tijd voor een speculaasje met wat drinken.


En daarna een sinterklaaskleurplaat kleuren. Van bakpieten natuurlijk!


De groep van juf Moniek/Laura komt in onze klas. Want Sint komt ook nog een bezoekje aan onze groepen brengen.

Fenna, je bent geslaagd voor stafpiet!Sint wordt verwend met mooie tekeningen


Dominique vraagt of Sint onze kalender af wil knippen. Sint is dolgelukkig met zo'n mooi kalenderkaartje.Daarna gaan we een liedje/dansje voor Sint doen. Klik hieronder maar eens op het plaatje van het filmpje. Wat doen jullie dat goed. Sint en zijn pieten worden er helemaal blij van.
 Tot slot een groepsfoto met de Sint. Kijk maar eens op welke foto je het leukst lacht.En wat zag de juf later nog.... de pieten gingen stiekem schommelen.
Niet verklappen hoor! Een gezellige dag met allemaal leuke dingen. 's Middags deden we nog stoelendans en bingo. We gingen allemaal heel moe naar huis, wat zullen we goed slapen vannacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten