zondag 5 juni 2016

Techniekuurtje nummer 5

Afgelopen dinsdag (31 mei) was het alweer tijd voor het vijfde techniekuurtje van dit schooljaar. Ook dit keer hadden wij weer enthousiaste ouders, die ons goed konden helpen. Hieronder kun je de foto's van deze gezellige activiteit bekijken. 


 
Muurtje metselen
De mama van Dawid hielp bij het metselen van de huizen. Dit ging de kinderen erg goed af!




Sterke lucht
De mama van Minke hielp bij het onderdeel van de sterke lucht. De kinderen hadden dit keer erg snel het verschil door tussen blazen en zuigen, super knap! Ook deden zij wedstrijdjes om te kijken wie zo snel mogelijk met een rietje erwtjes naar de overkant kon brengen.


 
Een tent voor het poppetje
De mama van Chris hielp bij het maken bij een tent voor het poppetje. De kinderen hadden mooie, hoge tenten gemaakt met deuren.


 
Een boekje maken
Samen met de mama van Robin hebben de kinderen mooie boekjes gemaakt. Ze mochten ieder drie boekjes maken. Een boekje zat in elkaar met nietjes, een ander boekje met lijm en weer een ander boekje met een touwtje. De kinderen hebben de boekjes mooi versierd. Knap gedaan hoor!

 
Kunnen kleuren bewegen?
De mama van Siem heeft aan de kinderen laten zien dat kleuren kunnen bewegen. Dit heeft ze gedaan door uitgeknipte bloemetjes in het water te leggen. De bladeren van de gekleurde bloemen gingen opeens omhoog staan. Ook hebben de kinderen stippen gezet op koffiefilters en deze daarna in het water gehouden. De kleuren op de koffiefilters leken net op regenbogen!
 
Badzout maken
Deze keer hadden wij ook een papa, die ons kwam helpen. Het was de papa van Guusje en hij maakte samen met de kinderen badzout. De kinderen hadden geluk, want de plastic bakjes waren op, dus mochten de kinderen het badzout in een plastic bekertje doen. Dit betekende dat zij veel meer mochten maken dan normaal! Het badzout zag er prachtig uit en rook heerlijk!

 
Namens alle kinderen ontzettend bedankt voor jullie fijne hulp!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten