maandag 23 mei 2016

Het bezoek van Peter en Sonja van restaurant Remise

Momenteel zijn wij in de klas bezig met thema Restaurant. Zelfs onze huishoek is omgetoverd tot een restaurant met echte menukaarten en geld om mee af te kunnen rekenen. Vandaag hadden wij geluk, want Peter en Sonja kwamen langs. Peter en Sonja zijn de baas van restaurant Remise in Drunen en kwamen ons van alles vertellen.




Peter en Sonja vertelden hoe het er in hun restaurant aan toe gaat. Zij lieten hun menukaart zien, waarin allemaal lekkere dingetjes stonden, zoals soep, friet en ijsjes. We bespraken begrippen, zoals kok, ober en serveerster. De obers en serveersters dragen bij de Remise een mooie blouse en een sloof. Peter en Sonja hadden de sloof meegenomen, zodat wij konden zien hoe mooi het stond. Tevens vertelde Peter dat hij, als kok van het restaurant, nooit met zijn mooie kleren gaat koken. Hij draagt altijd een koksbuis. Ook de kinderen van Peter en Sonja helpen wel eens mee in de keuken en hebben ook een koksbuis.





Peter en Sonja hadden ook een servet meegenomen en deden voor hoe de servet altijd netjes wordt gevouwen. Ook hadden zij bestek meegenomen en de kinderen uit de klas mochten helpen om een tafel te dekken. Wij hebben geleerd dat de vork aan de linkerkant van het bord hoort te liggen en het mes aan de rechterkant van het bord. Naast het mes komt de lepel te liggen. Wanneer u thuis dus een hulpje zoekt om de tafel te dekken, weet uw kind dus precies hoe het moet!




Tot slot lieten Peter en Sonja nog een filmpje zien van hun restaurant. Zo konden wij ook een kijkje nemen in de keuken. Ook konden wij zien dat er bij de Remise feestjes gevierd kunnen worden.

Wij willen Peter en Sonja ontzettend bedanken voor hun leuke en leerzame verhalen over hun restaurant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten