dinsdag 15 maart 2016

De verkeersles van de ANWB

Vandaag kregen wij les over het verkeer van een mevrouw van de ANWB. Wij kregen allemaal een naamsticker, zodat de mevrouw van de ANWB onze namen meteen kon zien. In de speelzaal mochten wij naast elkaar op banken gaan zitten, gezellig!




De mevrouw van de ANWB deed net alsof ze haar twee kinderen had meegenomen. Deze kinderen waren geen echte kinderen, maar poppen. Ze heetten Jip en Albertine. Samen met Jip kregen wij uitleg over de regels in het verkeer.


 
Op een mat op de grond waren de weg, de stoep, verkeersborden en een zebrapad uitgebeeld. Wij leerden aan welke kant van de weg wij moesten rijden, zodat er geen botsingen zouden komen. De mevrouw van de ANWB had stuurtjes meegenomen van een vrachtauto, een gewone auto, een scooter en een fiets. Met die stuurtjes mochten sommige kinderen voordoen hoe dat je op de weg moet rijden en aan welke kant je moet blijven. Dit ging erg goed. Daarna mochten alle kinderen op de mat komen. Dat was goed opletten om te zorgen dat wij geen botsingen maakten.





Daarna werden de regeltjes voor het oversteken besproken. Wij hebben geleerd dat wij op de stoep aan de kant van de tuintjes en de huizen moeten blijven en niet op de stoeprand mogen lopen. Daarna werd het zebrapad besproken. Wij wisten allemaal al dat het niet ging om zebra's in de dierentuin, maar om de strepen op de weg waar je over mag steken. Toch moet je bij een zebrapad altijd goed uitkijken met oversteken en daarvoor hebben wij een versje geleerd:
'Heb ik goed van links, naar rechts, naar links gekeken? Dan pas mag ik oversteken!'





Vervolgens kregen wij uitleg over het stoplicht. Wij weten nu dat je bij rood licht moet stoppen en stil moet staan en dat je bij groen licht door mag lopen. Wij speelden een spelletje met een stoplicht. Als het stoplicht op rood stond, mochten wij niet bewegen en als het stoplicht op groen stond mochten wij springen.







Daarna deden wij een spelletje met geluiden. De mevrouw van de ANWB liet ons geluiden horen en wij moesten raden waar het geluid van was. De geluiden kwamen van een trein, auto, politieauto, fietser en een scooter. Wanneer het geluid van de politieauto kwam, mochten alle kinderen die een kaartje hadden van de politieauto de weg op. Ook hier moesten wij goed opletten dat wij aan de goede kant van de weg bleven rijden.

 
Ook hebben wij het gehad over het omdoen van de gordel, kinderzitjes en stoelverhogers. Wij zijn er achter gekomen dat iedereen uit onze klas (behalve de juf) nog in een kinderzitje of stoelverhoger hoort te zitten in de auto. Wist u dat dit moet tot een lengte van 1.35 meter? 

Als allerlaatste mochten wij met z'n allen op de foto en hebben wij de mevrouw van de ANWB bedankt voor deze super leerzame en gezellige activiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten