donderdag 18 februari 2016

Techniekuurtje 2

Op dinsdag 16 februari was het alweer tijd voor het tweede techniekuurtje. Ook deze keer gingen de groepjes vol enthousiasme aan de slag met de verschillende techniekdozen, onder begeleiding van ouders en een opa. Hieronder staan wat foto's van de verschillende onderdelen.

Het muurtje metselen
De papa van Guusje hielp mee om prachtige bouwwerken te maken. Het was leuk om te zien dat er zoveel verschillende soorten muurtjes gebouwd werden. Sommige muurtjes werden met grote en kleine steentjes gebouwd, andere muurtjes werden heel hoog gebouwd en weer andere muurtjes werden erg breed. De kinderen bepaalden zelf wat zij graag wilden maken.
  
Een tent voor popje
 De mama van Lotte hielp mee met het maken van een tent voor popje. Er zijn twee, mooie tenten uitgekomen en het popje kreeg zelfs een dekentje met glitters! 
Badzout maken
De mama van Minke hielp mee met het maken van badzout. Zelfs in de klas kon je de rozengeur ruiken. Sommige kinderen hadden rode badzout gemaakt en andere kinderen gele. Ze kwamen tot de oplossing om de kleuren te mengen. Zo kreeg iedereen badzout met twee kleuren, super goed bedacht!
 
Kunnen kleuren bewegen?
Samen met de mama van Chris gingen de kinderen aan de slag met bloemen, die dansten op het water. Daarna mochten zij stippen zetten op een koffiefilter en de koffiefilter in het water houden. De koffiefilter kreeg alle kleuren van de regenboog!

 
 
Een boekje maken
Tijdens deze ronde hadden wij ook een opa die kwam helpen, namelijk de opa van Fleur v.d. M. Samen met de kinderen heeft hij mooie boekjes gemaakt. De kinderen zijn druk bezig geweest met knippen, plakken, tekenen en schrijven. Aan het einde van de dag mochten de boekjes mee naar huis.

 
 Sterke lucht
Samen met de mama van Fleur H. gingen de kinderen aan de slag om te bekijken hoe sterk lucht is. Zij hebben verschillende oefeningen gedaan, zoals het zuigen van een kraal, aan de hand van een rietje, uit en beker met water. Dit was best lastig. Sommige kinderen dronken het water op en ook het verschil tussen zuigen en blazen was lastig. Uiteindelijk is het bij iedereen gelukt.

 
Wij willen iedereen nogmaals bedanken voor de fijne hulp!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten